Καλώς ήρθατε στη σελίδα κληρονομιάς μας, όπου σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική σημασία του κτήματος μας

 

Το Κτήμα Γκούντα στη Θεσσαλονίκη, έχει μία οικογενειακή ιστορία από το 1963. Μας εμπιστεύεστε για πάνω από 60 χρόνια, επι τρείς γενεές και αυτό μας γεμίζει χαρά, υπευθυνότητα και μας δίνει έμπνευση για τα επόμενα χρόνια! Είναι σημαντικό για εμάς να διαβάσετε τα κομμάτια της ιστορίας μας και να συνδεθείτε με αυτά.

home Banner 1 Το Παρελθόν Η οικογένεια Γκούντα ξεκίνησε το πρώτο εστιατόριό της, το “Συνάντησις”, τη δεκαετία του ’60 στη Δορκάδα.

Ο Γιάννης Γκούντας, νεαρός μάγειρας τότε, και η γυναίκα του Σοφούλα προσέφεραν τις συνταγές τους και τη φροντίδα τους, σε περαστικούς και ταξιδιώτες.

Το 1985, μετά τη μετακίνηση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, το εστιατόριο “Συνάντησις” έκλεισε. Ο Γιάννης και η Σοφούλα αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν τις δυσκολίες και δημιούργησαν το νέο εστιατόριο “Σταυροδρόμι”.

Σταυροδρόμι για ταξιδιώτες προς Σέρρες, προς Βουλγαρία, προς Ρουμανία, προς Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και την υπόλοιπη ενδοχώρα. O κυρ Γιάννης με την απίστευτη κουζίνα του και η Κυρά Σοφούλα με το ταπεραμέντο της και οι δύο με την συνέπεια και την εργατικότητά τους έγιναν γνωστοί σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Το 1995, η επόμενη γενιά, με τη Χριστίνα Γκούντα, ανέλαβε την εστίαση και τους χώρους δεξιώσεων. Μια νέα γενιά με ισχυρή παράδοση στη γαστρονομία, εξυπηρέτηση και όραμα.
Περισσότερα
home Banner 1 Το Παρόν Το 2008, η Χριστίνα Γκούντα και ο σύζυγός της, Τάσος Χαριτωνίδης, προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες καθώς ο οδικός άξονας μετακινήθηκε για άλλη μια φορά και έτσι αναδιαμόρφωσαν το “Κτήμα Γκούντα” και επικεντρώθηκαν σε δεξιώσεις, γάμους και βαπτίσεις.

Σήμερα, η τρίτη γενιά, ο Γιάννης, ο Ευκλείδης και η Στελίνα Κρατσιώτη, συμμετέχει ενεργά στη διαχείριση του κτήματος. Κάθε γενιά φέρνει νέες ιδέες και σύγχρονες τάσεις.

Ο Γιάννης είναι υπεύθυνος χωροταξίας και τεχνικού τομέα, ο Ευκλείδης είναι Chef και υπεύθυνος κουζίνας, ενώ η Στελίνα ασχολείται με τον συντονισμό εκδηλώσεων και τα social media.

Η Χριστίνα και η οικογένειά της είναι γνωστές για τις δεξιώσεις γάμου σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Το “Κτήμα Γκούντα” προσφέρει πλέον πολλές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας πισίνας, ενός pool bar, παιδικής χαράς, γηπέδων, εκκλησίας και εστιατορίου. Έχει γίνει ένας προορισμός στην Κεντρική Μακεδονία, ιδίως στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κιλκίς.
Περισσότερα
home Banner 1 Το Μέλλον Στο μέλλον, το Κτήμα Γκούντα θα αναδείξει τον ρόλο του ως προορισμός για γάμους, εταιρικά events, πάρτι και ειδικές εκδηλώσεις. Θα δημιουργήσει μια μαγική ατμόσφαιρα όπου οι νεόνυμφοι, οι επιχειρηματίες και οι πελάτες του θα ζήσουν στιγμές αξέχαστες.

Με προσεκτική προετοιμασία και εξατομικευμένο σχεδιασμό, θα διασφαλίζει ότι κάθε γεγονός ανταποκρίνεται στις ξεχωριστές επιθυμίες και ανάγκες των πελατών. Με εξαιρετική φροντίδα στη λεπτομέρεια, θα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει την πολυτέλεια, την ρομαντική αισθητική και την ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους τους πελάτες του.

Η οικογένειά μας θα συνεχίζει να συνδυάζει τις εμπειρίες τριών γενιών με τις εξελίξεις που έρχονται, πάντα με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτησή σας!

Στο μέλλον, το κτήμα ανεβάζει το επίπεδο των υπηρεσιών του σε premium και εντάσσει και την Φιλοξενία στην επιχείρηση!!
Περισσότερα

Στο κτήμα μας, δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την κληρονομιά μας και να προωθήσουμε βιώσιμες πρακτικές που διασφαλίζουν τη μακροζωία του κτήματος μας. Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν την ομορφιά και τη σημασία του κτήματος μας, υποστηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να είμαστε καλοί διαχειριστές της γης και να ανταποδίδουμε την κοινότητά μας. Μέσω των διαφόρων πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης μας, προσπαθούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στις ζωές των γύρω μας. 

Έχουμε λάβει πολλά βραβεία και αναγνωρίσεις για τη δέσμευσή μας στην αριστεία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που έχουμε παρουσιαστεί σε διάφορες εκδόσεις και που έχουμε λάβει επαίνους από ενώσεις του κλάδου.

Visa Verified by Visa Mastercard MasterCard Secure Code Maestro American Express